mbjornfot

Alla inlägg under december 2011

Av Maria Björnfot - 17 december 2011 11:23

Fy tusan så trött jag är! Gick ändå och sova före 23, men såklart så somnade jag nog närmare 01 :/ Sen tyckte Hilda att det var godmorgon tyo 02.30 och tjorvade på en timme innan hon tillslut somnade. Och så var det godmorgon kl 08! Har världens huvudvärk och känner mig verkligen som en B***** f**** och stubinen är kort! Planene var ju att gå och sova när Hilda somna om men det har hon ju inte gjort ännu! Helt otroligt! Hon brukar som längst vara vaken 2 timmmar innan första tuppluren, nu har det gått 3½ timme och jag har gett upp om att försöka sova igen. Istället har jag druckit 3 koppar med kaffe i hopp om att vakna till ordentligt!


Ska ta mig en tur på stan och eventuellt rajalla i hopp om att hitta de sista julklapparna och jag ska fara SJÄLV! Efter denna morgon behöver jag lite egenti, så E får underhålla våran övertrötta och inte alltför glada tjej ;)


Kan för överigt säga att igår natt var första natten i hela Hildas liv som honinte ätit något under natten! Inatt har hon dock ätit, men det förstår jag eftersom att hon somnade med vällingsflaskan i munnen kring 19 igår och hann bara äta halva :P


Nu ska jag fixa mig lite!

Av Maria Björnfot - 14 december 2011 22:57
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Maria Björnfot - 11 december 2011 21:47

Efter några dagar och nätter med tjorv, så har Hilda sovit förvånansvärt bra iallafall. 3 nätter i rad har hon sovit från ungefär 21.30-09.00 typ :) Dessutom vaknat 1 gång mellan 6-7 för att äta, så¨jag är nöjd! Hon äter fortfarande tisse den tiden, mest för att jag inte ORKAR gå upp och göra välling... Hon äter typ bara lite och så somnar hon om, vilket är väldigt skönt :) Däremot sover hon bara typ 1 timme sammanlagt under dagen, men det tar hon ju igenom under nätterna numera. Hoppas verkligen det håller i sig!


 

Sitter och funderar uti julklappar typ hela dagarna. Jag vill ju hitta de "perfekta" julklapparna till mina nära och kära. Presentkort är så himla tråkigt att ge, även om det är uppskattat.Har faktiskt bara köpt juklappar till Ada, Anyali, mina föräldrar, mormor och morfar, farmor och farfar, eriks mamma. Så jag har kvar att köpa till Hilda (hon får bara något litet eftersom jag tror hon kommer få en del från släkten) och efter jul ska vi köpa en ny bilstol åt henne... inte så kul men ett måste. Sen har jag kvar till Erik, mina systrar, Anton och min kära vän Siri :) det ska nog hinnas med... har lite ideér ;)


Imorgon ska vi nog bara vara hemma och ta det lugnt. det behövs ibland det med. Lägenhten ser ut som fan bara för att vi inte har varit hemma idag... Idag har jag och Hilda nämligen varit till Kalix :) Lämnade av henne hos hennes mormor och sen åkte jag och såg på innebandy med syrran :) träffade finaste Emma där, precis som jag hade hoppats på! Har varit så orolig, men blev lugnad nu när jag såg henne... usch vad man börjar sakna folk när man träffar dom! Måste nog ta mig en sväng i veckan till Kalix så jag hinner träffa henne mera :) På tisdag ska vi iallafall till Kalix igen, men då är hela dagen typ fullbokad ;) DÅ ska vår mammagrupp ha en "lilla julafton"  tillsammans. Äta, fika, mysa och alla bebisar ska få busa tillsammans - kommer bli svinskoj!


 

Nu ska jag fortsätta letandet efter de perfekta julklapparna!


Ha en mysig kväll!

Av Maria Björnfot - 7 december 2011 13:02

Nu har vi haft två sena kvällar innan hilda har somnat. Asjobbigt. I förrgår - kring 23 och igår somnade hon strax innan 00! Och hon har inte heller tagit eftermiddagsluren alltför sent, igår vaknade hon från den krin 16.30 och 20.30 somnade hon... men då sov hon bara en timme... jag försökte verkligen att få henne att somna om men det gick inte. Tillslut vart jag less när inget som brukar fungera inte fungerade, så tillslut fick hon tjorva på i sin säng i en timme. Hon ställde sig upp hela tiden, svammlade, skrattade, beklaga sig lite och jag gick med jämna mellanrum och la henne ner och sa "nu ska du sova, nu är det natt".. Efter 1½ timme slutade med en väldigt ledsen Hilda som nu säkert fått traumatiska upplevelser för att jag varit så taskig och inte lyft upp henne... Hon grät säkert 10 min efter, trots att hon var i famnen ... men tillslut somnade hon i sängen med oss och när hon väl gjort det lyfte jag över henne i sin egen säng där hon som tills klockan var 5 - då var det matdags!


Sen två dagar har hon nu knappt velat äta - asjobbigt det med! Har testat ge olika sorter som hon brukar gilla men inte.. Hon blundar, kniper ihop munnen och vänder bort huvudet. Fruktpuré går ner lite grann, men helst ska det vara kylskåpskallt. Majskrokar och smörgåsrån går också bra. Tror faktiskt att hon har lite ont i munnen, tänder på G igen. Det är typ samma visa som det var för 2 månader sen då hon fick första tänderna. Hon har bajsat typ 4 ggr per dag i flera dagar, rumpan har varit rödare än vanligt, ungen har varit missnöjd, ätit sämre mm...


Hoppas vi får ordning på det snart. Gör ju ont i mammahjärtat när lillgumman inte vill äta :/

Av Maria Björnfot - 5 december 2011 20:45

Våran lilla morfar ligger fortfarande på IVA och det senaste jag hörde var att om han blir sämre åker han till sunderbyn ikväll annars blir det tidigt imorgon bitti. Risken finns ju att det kommer en till hjärtinfarkt. Tydligen hade han kommit in PRECIS i tid, fyyy ... Mamma och Martina har varit dit nu ikväll. Han var svag, hade riktigt ont, pratade sluddrigt och vid minsta rörelse så skenade hjärtat. Han var även lika blev, vaxliknande i huden som den gången han hade sorkpest, då vi trodde att han skulle stryka med. Men gubben är starkare än han ser ut   


Så nu väntar vi,... Vet inte HUR jag ska bli av med den här oron i kroppen, det onda i hjärtat, tårarna som vägrar sluta rinna och den dåliga känslan jag har. Den får inte stämma, den får bara inte det...


Nu ska jag be till herren där uppe om att han låter morfar stanna hos oss ett tag till. Är så himla glad att jag iallafall hann träffa både mina mor och far föräldrar i fredags...De är ju ändå gamla, så man vet aldrig hur länge de finns kvar hos oss..

 

morfar och en liten Anton



Av Maria Björnfot - 5 december 2011 18:02

Nu får det vara nog! Ställde mig på vågen idag och det har jag inte gjort sen vi flyttade. Det var ingen positiv överraskning, men inte heller en så stor överraskning. +2kg så nu har jag igen 7kg kvar till inskrivningsvikten :( Sen vill jag ner ytterligare 3 kg på det så jag hamnar kring 67kg som är min måbravikt. har ju iofs blivit lite mer onyttigheter, lite fest, godsaker och alltför lite motion sen vi flyttade. Fast nu kände jag - NU FÅR DET VARA NOG! Jag trivs inte i den här kroppen och då måste jag göra något åt det. Så i veckan kör jag en till detox, skippar kolisarna, sötsaker, fika och chips. Så INGEN får bjuda mig på fika i veckan, förstått!? ;) Jag tycker själv det är rätt fult att tacka nej när det bjuds på något, jag är inte uppfostrad så men nu måste jag sätta ner foten för mitt eget bästa.


Ska försöka ta mig ut på någon fler promen + träna inne. Enkla, klassiska och effektiva övningar som jag gjorde medan jag tränade fotboll.. (som jag saknar nå enormt!!)


Hilda har sovit mycket idag, varit grinig, vägrat äta middag (testade 2 olika maträtter,hon åt någon enstaka sked och sen var det tvärstopp). Desstuom har hon varit rödare i rumpan, mer än vanligt och jag funderar om det kan ha ett samband med att det är på G fler tänder. Precis samma symptom hade hon när hon fick de 2 första tänderna. Rödare i rumpan (?), åt dåligt, trött, grinig... Vi får se. Ska se om hon vill äta middag när hon vaknar, för just nu ligger både hon och gubben och sover :P


En anna jobbig och tråkig sak. Morfar har fått åka ambulans till Kalix. Ligger på IVA och som det lät nu så har han fått en hjärtinfarkt :( Väntar på mer info av mor min när de varit och hälsat på honom.. lilla morfar   


Nu ska jag fortsätta med julklappsfixandet här på nätet, hej så länge!

Av Maria Björnfot - 4 december 2011 11:54

Ohej bara! En vecka sen jag bloggade sist, men den här veckan har varit fullspäckad!


Måndag och tisdag var jag till Kalix och städade ur det sista ur lägenheten. Dessutom hade jag Hilda med mig så det gick inte så fort, men som tur är fick jag iallafall hjälp av syster Martina under tisdagen så jag blev klar :)


På tisdag eftermiddag kom även min syster Malin och lilla Anyali upp till Kalix    Det är bara två veckor sen vi sågs, men vi har saknat dom. Malin sa även själv, att det går bra att vara borta från familjen ju längre tid som går, men när vi träffades sist började hon sakna oss, Kalix och vännerna här. Då stannade jag kvar till kvällen, vi åt middag från Kina och mös på :)


Onsdag kom Malin, Martina och Anyali till Happis. Vi lunchade på Max, strosade på Rajalla och IKEA och hade allmänt mysigt :)


Torsdag åkte jag till Kalix igen, tidigt! För då skulle besiktingen av lägenheten ske och den gick igenom! Blir bara att betala 4 våder i sovrummet som fått lite fettfläckar och det var ju inte så farligt ;) Sen umgicks jag med systrarna igen. Hängde hos våra föräldrar, gick på stan, lunchade på Kina och hade en massa bebismys.


Fredag blev Hilda 9 månder!! Kan inte fatta att hon liksom funnits hos oss nästan lika länge som vi väntat och längtat efter henne   

På morgonen kom mamma, Malin och Anyali och hämtade upp oss i Happis. Sen åkte vi vidare mot Jarhois, där våra små kusiner väntade på oss. Anton, min gudson och Ada, Malins Guddotter som hon aldrig träffat :) Så det blev en liten släktträff och ännu mera bebismys. Hilda är ju 9 månader, Ada 4½ månad och Anyali 2 månader och en vecka ung :) Anton är ju 3½ år och jag är hans favorit ;) Så Hilda fick vara med övriga släkten och jag vart inlåst i Antons rum för att leka med han ;) Även torka hans rumpa X2 när han bajsat, haha. Då ropade han "kummi Maria, Hildas mamma koooooom!!!" Ingen annan dög ;) Hilda fick även vara med och leka i hans rum ett tag och han var faktiskt väldigt skötsam och plockade fram hans gamla leksaker som han hade när han var "liten", haha :) Mormor och morfar var även där så de fick träffa Anyali, eftersom de inte orkade komma till dopet. De är ju som gamla och åka bil länge är ingen vidare Idé. Samma gäller farmor och farfar. Farmor är ju som virrig och kortminnet har farit efter 3 strokar, men även dom tyckte det var kul att träffa Anyali :) Vi var hemma rätt sent, som det alltid blir när man åker upp. Äta, fika på alla ställen :P


Igår var vi hemma och städade typ. Tog mig en halvlång promenad med Hilda i vagnen. Handlade på ICA Maxi samtidigt som jag höll på att svettas ihjäl!! det var ju kallt och blåsigt ute, så vinterjackan åkte ju på, men inne höll jag ju på att döööö! Långa köer och varmt. senare på kvällen kom Dan och Petra förbi på middag. Tacos blev det och något glas rött till det :) Kladdmuffins med chokladglasyr och grädde till efterrätt - en väldigt mysig kväll!


Idag gör vi inte så många knop. Det har snöat ute, men nu ser det ut som att det regnar så vi håller oss nog inne ;) Ska mest mysa, se film, busa och ta det lugnt som man ska göra på söndagar :)


Det var en update, så ni vet vad vi pysslat med i veckan! Annars finns jag ju på mobilen alla dagar ;)


Ha en mysig andra advent!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards