mbjornfot

Alla inlägg den 13 januari 2011

Av Maria Björnfot - 13 januari 2011 20:45

Jisses vad skönt det var att slippa laga middag idag, tack för det! :) Idag är jag dessutom inne på dag 8 av 9 och imorn är sista dagen innan ledigheten :) Idag byter vi vecka, så idag är jag 33+0 :) Tiden bara springer iväg!

Har haft på mig stödtrumporna hela dagen fram tills nyss och det är såklart en skillnad. Visst känner jag av det, men fötterna svullnar inte lika mycket som om jag inte har dom. Däremot tog jag mig knappt upp ur sängen i morse. Var som att hela nedre delen av mig låst sig. Ryggen var öm som fan och samma var det framtill. Stel som bara den och öm. Jag som brukar känna mig piggast och kryast på morgonen eftersom att man vilat hela natten. Nåja.

På tisdag är det dags för BM igen + lab och en massa prover. Blodtrycket låg bra förra gången men det kan ju ha ändrats så vi skulle även passa på att ta urinprov för att kolla att det inte är någon havandeskapsförgiftning på g. Hoppas inte! Jag blir ju lite smårädd eftersom att alla krämpor och grejer har kommit rätt pang bom! BM sa ju sist att det är ovanligt att man går en hel graviditet utan att ha krämpor. Det är kroppen sätt att förbereda sig och mamman för en förlossning. För ju ondare man har, desto mer vill man ju ha ut barnet, fort som bara den :)

Har ju haft en drömgraviditet fram tills för 2 veckor sen typ. Jag har inte spytt, varit illamående, konstant trött, inga sammadragninger eller något.. fram tills nyss typ! Det började med foglossning (som blir värre), började samla vätska i ben och händer (nu är det mest under fötterna, men ibland hela kroppen) och nu i veckan har det varit väldigt ofta sammadragningar. Får stanna upp, andas och vänta så att det släpper. Häromdagen när jag var på promenad så fick jag en konstig AJkänsla där "nere". Kändes som att någon stack upp något vasst och spetsigt, typ en nl eller penna (:P) rakt i livmoderntappen. Kom sådana "stickningar" under hela promenaden!? Någon som vet vad det innebär? ont och obehagligt!


Haha, känns som att jag måste skriva ner allt så jag kommer ihåg att berätta allt åt BM. Känns som att jag vill att de kollar upp mig lite extra eftersom att jag jobbar så hårt, är igång så mycket plus har fått så mycket känningar på senaste tiden.

Mamma sa senast idag att hon tyckte min mage har sjunkit en hel del, som hon sa brukar vara ett tecken på att det närmar sig!? visst, det är ju mindre än 7 veckor kvar men mindre får det ju inte vara :P Jag har själv tyckte att den har sjunkit, plus att det är betydligt lättare att andas och så. Sen känner jag mig inte lika stor heller ;)

Nu ska jag nog lägga mig en halvtimme på spikmattan. Då sover man gott och vaknar utvilad :)

Nog om mina krämpor, Trevlig kväll!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards