mbjornfot

Alla inlägg under februari 2012

Av Maria Björnfot - 12 februari 2012 21:28

Fullt upp senaste dagarna. Hushållsbestyr, träning, mys, besök av mina föräldrar, syster samt min morbror Ante med familj :)  Dagarna har gått sjukt fort och man hinner knappt göra hälften än vad man har tänkt... även om man har sina glansdagar ibland då man hinner med hur mycket som helst på kort tid ;) Planering är A och O numera!


Har inte så mycket att skriva och datorn förvärrar huvudvärken. Har känt mig risig i kroppen sen jag kom hem från Kalix i torsdag men det har inte brytit ut ännu. På kvällen är det alltid värre, så jag tror hela tiden att imorgon är det kört! men men... vi får se. Jag hoppas den håller sig i schack så jag kan fortsätta med mitt träningsflyt.


Förövrigt så har jag varit hungrig HELA dagen fast jag har ätit som vanligt!? Jobbigt värre..


Nu ska jag se en film, ta en tablett och sen sussa. Slå en pling om det är något vettja!

Av Maria Björnfot - 9 februari 2012 10:15

Igår var det tidigt uppstigning för mig, nämligen 05.10 Ville vara på den säkra sidan, eftersom att jag inte visste riktigt hur lång tid jag behöver mig på morgonen numera :P Tog längre tid än vad jag trott att fixa mig på morgonen + svepa en smoothie och en kopp kaffe, men 06.10 var jag på väg till Kalix. Var framme redan 06.45, så tydligen tar det inte mer än 35 minuter att köra även vintertid ;)


Var ju och "prov"jobbade igår från 7-16.30 :) Hon som har varit för mig senaste året ska sluta, så jag ville vara en dag med henne och jobba, se nya rutiner och upplägg på frukten. Mycket är desamma, men lite nytt vid datorn och nytt skyltprogram. Självklart är det mycket nytt i kassan och posten, men det höll jag mig borta från eftersom att jag inte har behörighet där ännu ;)


Det gick bra att jobba. Tiden gick jättefort så jag hann knappt tänka på lillgumman som var hemma med sin pappa. Men såklart var han ju tvungen att skicka nå bilder på henne och då lev saknaden enorm.. dumma...


Kändes kul att jobba, prata med vuxet folk om inte bara barnsaker. Roligt också att även många kunder har saknat mig, var glada att se mig och stannade för att prata :) Kul kul!


Men jag börjar inte jobba på riktigt än! Inte förrän första maj, eventuellt kanske något litet ströpass innan om de behöver folk. Ska njuta av sista tiden av min mammaledighet med min lilla älskling :)



Av Maria Björnfot - 7 februari 2012 13:08

Hilda har ju matvägrat senaste dagarna, vilket har resulterat att hon inte har klarat sig lika länge på natten, utan vaknat tidigare för att äta. I natt tog nog priset! Klockan 02.30 vaknade hon och var jättehungrig! Hon hade ändå ätit strax före 20 och somnat typ 30 min efter.. Hon åt iallafall en hel flaska, nästan 330ml innan hon somnade om kl 03.


Skönt, då trodde jag ju minsann att hon iallafall skulle fortsätta sova till 09 ungefär. Inte då! Strax efter 06 vaknade hon igen och var hungrig. Hon slukade även då nästan hela 330ml och var vaken till ungefär 10 innan hon somnade om.


Skoja inte att jag är rätt död idag! Hoppas hon sover bättre inatt, för hon har minsann ätit hela mål än så länge idag. Plus att det är E som ska ta henne inatt när hon vaknar eftersom att jag ska upp tidigt imorn ;) Skönt att få sova någon natt i ett utan att vakna...


Upptäckte även 2 tänder till i Hildas mun och även en tredje som nästan är igenom :) Hoppas det värsta äv över nu och hon blir sitt gamla vanliga glada jag :) En till tand uppe (3 sammanlagt nu) och 1, snart 2 till nere (alltså 4 sammanlagt nere, snart 5).


Inte konstigt att hon har haft ont och varit som hon varit med flera tänder på G :S Tur att hon har fått slippa feber iallafall, även om hon har varit trött, mysig och mammig senaste veckan. Lilla hjärtat.


Nu blir det lite kaffe så jag orkar med resten av dagen. Måste ju hinna träna, blev inget igår för klockan blev så mycket... fast jag unnade mig lite egentid i form av en stund i solariumet ;) Idag är det iofs sol, men för kallt för en tur med pulkan... synd...


Kaffe var det!



Av Maria Björnfot - 6 februari 2012 10:45

Det gick ju åt helsike med att försöka gå och sova innan 22 igår :O Hilda somnade ju före 19, men var sen halvt vaken, halvt sovande och tjorvade på från 22-00! Hon pruttade en hel del så kanske var gaser i magen som spökade!?

Jag som hade varit så duktig hela dagen, storstädat, lagat mat, tränat, handlat, tömt och fyllt diskmaskinen, tvättat 4 maskiner och hängt upp. Hade verkligen sett framemot lite egentid i soffan, se lite film och dricka thé, men det gick ju i stöpet! Får hoppas på en bättre kväll ikväll :)


Någon gång efter 05 vaknade jag av det splaschade och gasade en hel del i Hildas blöja. Så då var det bara att stiga upp och såklart var det ju en megaladdning som gått igenom blöjan och kommit på pyjamasen!


Kul! Leta reda på nya kläder, blöja, våtservetter UTAN att låta för mycket och väcka E som sov så gott. Hon åt även 330ml välling innan hon somnade om krin 06.30 sen vaknade hon såklart igen strax efter 07.30 Lite död jag känner mig... Ska bli så himla skönt att få sova en hel natt tisdag till onsdag då E får både natta, gå upp på natten om hon vaknar och göra morgon med henne ;)


Idag är det stor temperaturskillnad motför senaste dagarna. Igår kväll var det kring -29 och i morse -13 och så snöade det för fullt! Har garanterat kommit minst 1dm snö, så om det är plogat och skottat kring gatorna sen ska vi nog ta en tur med pulkan så vi båda får lite frisk luft :)


Igår kväll fick jag även så ont i mitt mammahjärta :S Det gör så ont att höra ett ett litet barn som knappt hunnit leva, går bort 2 dagar gammal. Så hemskt och så oerhört orättvist! Mina tankar finns hos familjen som förlorade denna lilla ängel alltför tidigt. Jag kramade om mina älsklingar lite extra igår   

Av Maria Björnfot - 5 februari 2012 13:00

Nu är det tyst i lägenheten - för stunden! Senaste dagarna har Hilda varit väldigt gnällig och mammig. Hon vill vara i famnen hela tiden, sen ner på golvet för att sen komma i famnen direkt. Hon äter mindre, nästan matvägrar. Bajsar hur mycket som helst. Jävla tänder - kom igenom någon gång!!


Senaste dagarna har vi hållt oss inne, eftersom att det har varit mer än -30 ute. Kallt! I morse vaknade Hilda dessutom före 7 och igår kring 6 och den tiden är jag som en zombie! Nu måste jag börja lägga mig i tid, senast 22 varje kväll...


På onsdag ska jag och "jobba"/gå med Malin som just nu är för mig, så jag har lite koll på rutiner och beställningar innan jag börjar jobba. Jag vill vara lite förberedd :) och då börjar jag 7, så måste försöka åka strax efter 6 hemifrån.. Får se hur trött jag kommer vara när jag kommer hem ;)


Nu vaknade gumman, så nu blir det soffmys en stund!

Av Maria Björnfot - 2 februari 2012 21:25

Det har blivit några dagars frånvaro från bloggen, men det beror på att jag inte har varit eller är hemma för tillfället!


Idag blir våran älskade Hilda Maria BJörnfot Lidström hela 11månader!! Bara en månad kvar tills hon fyller ett år... helt sjukt alltså! Älskade lilla hjärtat börjar bli stor   

 


Måndag kväll åkte jag och Hildis till Kalix för att sova, eftersom att vi på tisdagsmorgonen skulle åka tidigt till SKellefteå och hälsa på Malin och Anyali :) Vi hann med att äta thaibuffé, blev några timmar inne i skellefteå som resulterade i några påsar med kläder åt lillan.


Har varit så underbart mysigt att träffa dom igen och lilla Anyali har blivit så stor (men ändå liten, bara 4 månader) men det var ju ca 2 månader sen vi sågs sist och det händer mycket på den tiden med dessa små. Man vänjer sig att inte se sina nära och kära efter en tid och då känns det inte lika svårt att vara utan dom. MEN när man väl träffas, upptäcker man hur mycket man saknar varandra och då dröjer det inte länge innan man ses igen    Snart kommer Malin och Anyali!


Mot eftermiddagen åkte vi vidare till Bjurträsk (ca 6,5mil från skellefteå) där Malin bor numera. Åt lite god mat, busade och mös med ungarna innan dom somnade helt utslagna. Sen var det filmmys för oss kvinnor i huset ;)

Hilda har typ 3 eller fler tänder på G nu, så det är en jäkla massa bajsande, matvägrande och extra mycket saker stoppas in i munnen.


På onsdagen efter att HIlda hade ätit lunch och jag hade henne i famnen, vänt mot mig, så slänger hon iväg en jäkla rejäl spya, typ hela lunchen, över MIG OCH HENNE! Alltså, det enda som klarade sig var mina strumpor och trosor! Till och med I bhn hade jag spya... VIsste inte om jag skulle skratta eller gråta, så det blev väl en blanding av det eftersom att jag själv ville kräkas... fan, hennes spya luktade ju precis som en vuxens spya! Blää! Iallafall. Blev att slänga allt i tvätten, jag och Hilda gick i duschen och sköljde av oss äcklet. Nu var vi inne på vårat sista ombyta kläder för oss båda! Tur att jag hade shoppat åt Hilda dagen innan så hon hade kläder..


Planen var ju att åka hem till Happis på onsdag, MEN E ringde då och sa att han åkt på magsjuka under natten och spytt hela dagen. SÅ då beslutade jag att vi stannar i Kalix tills han är bättre så inte vi blir sjuka också... Jag hade velat fara hem idag, saknar honom... men vi väntar till imorgon för säkerhets skull :) Grejen var ju den att jag hade bara packat kläder och sånt för 2 dagar borta, så jag har ju fått låna kläder av mamma och Hilda har fått tvättat upp sina nya kläder så hon  sluppit gå naken ;)


Men nu längtar jag hem till min egna säng, min karl, min mat och framförallt träning ;) Har varit väldigt fattigt på träning den här veckan och jag har grym ångest över det! Men jag försöker verkligen ta lätt på det och se till at jag får köra hårdare nästa vecka :) Är ju också rätt svårt at äta nyttigt och bra mat när man är iväg + att när man inte lagar adet själv har man ingen aning om hur mycket kcal maten innehåller. Jag tror fasen vågen kommer visa plus på måndag och då kommer jag blir riktigt less och nere. Om den gör det, MÅSTE ni peppa mig att fortsätta!!

 

Nu ska jag lägga mig i sängen här och se på en film i den lilla bärbara dvdn jag har lånat av min mamma. Ganska mysigt att få somna till en film då och då ;)


Blev ju ett litet oordnat och slafsigt inlägg, men bättre än inget alls!




Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards