mbjornfot

Alla inlägg under januari 2012

Av Maria Björnfot - 18 januari 2012 21:25

Puh. Ikväll började vi med projekt få Hilda att somna i sin egen säng. Jag har gruvat mig för det för vi har testat många gånger tidigare. De senaste månaderna har hon somnat i våran famn och sen har vi lagt ner henne i sängen.


När hon var lugn, la jag ner henne i sängen och sa godnatt, nu är det natt och nu ska vi sova. Jag lämnade inte rummet, utan la mig i sängen där, höll för öronen och kollade på klockan. I början höll hon mest på att gå runt i sängen, småskrika, tyst emellanåt, kasta sin snutte på golvet. Jag hade bestämt mig att inte ta upp henne förrän det liksom var nästan panikskrik och då inte direkt heller. Lugnade henne, la ner henne i sängen och så var det skrik och gråt igen...

Det slutade med att jag satt på golvet bredvid sängen, strök henne på benen medan hon stod upp. Tillslut satte hon sig ner och borrade in sitt ansikte i sin snutte, la sig på mage snyftandes och somnade. Hela tiden strök jag henne på benet och fortsatte en stund efter att hon lagt sig ner för att försäkra mig om att hon sov...


Det tog "bara" 40 minuter, så det var ju bättre än väntat! Hade ju ställt in mig på 2-3timmar :P Men fasen vad ont i hjärtat det gjorde, och såhär efteråt kommer tårarna. Fast undertiden hade jag bestämt mig för att vara stark, bestämd men samtidigt lugn och kärleksfull... Hoppas det går ännu lättare imorn.. Alla gör ju olika och metoderna fungerar ju olika eftersom att alla barn är olika, det gäller ju att testa sig fram :)


Idag har E varit ledig, så jag har hunnit med ett tungt benpass på förmiddagen, varit ute på en prommis med Hilda i pulkan och sällskap av E och Rambo. Lagat en massa god och nyttig mat. Handlat och druckit en massa kaffe.


Imorgon åker vi till Kalix för mammaträff, ska bli kul för nu var det ett tag sen vi sågs :)

Av Maria Björnfot - 16 januari 2012 22:22

Idag har det varit en lugn dag. Eriks brors hund har varit på besök här från 10-18, Hilda har busat på och till och med sovit 2ggr i dag.  Jag har lagat en massa mat och gjort matlådor för några dagar. Promenerat. Jag har varit och gymmat, fast fick  typ krypa ut därifrån för jag körde så hårt att all kraft bara försvann :P


All kraft är fortfarande borta och jag är tröttare än på länge, så då är det bara att passa på och lägga sig i sängen...



Av Maria Björnfot - 14 januari 2012 22:17

Det blev en alltför tidig morgon, precis som jag trodde! Hilda vaknade strax efter 5 och var hungrig, vilket var förståeligt eftersom att hon bara åt typ 50ml igår innan hon somnade. Som tur var somnade hon om strax innan 6 och sov vidare till 8! Kan säga att jag var som en zombie när hon vaknade... som tur var var Erik vaken, så han fick stiga upp med henne och jag fortsatte sova till 9.45 drygt :)


Sen åkte jag och köpte en pulka åt Hilda, som vi tog en liten tur med :) Hon tyckte det var värre kul, men vi tog bara en kortare promenad eftersom det var så satans kallt när det blåste. Efter det kom hennes farmor hit en sväng för att vara med henne medan jag och gubben åkte till skjutbanan. Jag höll på att frysa ihjäl, men jag hann även få testa panga lite med hans bössa :P


När vi kom hem blev det att äta snabbt och vidare till gymmet :) Skönt att man har kommit igång igen och känner att man måste till gymmet och varje gång vill man prestera bättre. Tyngre vikter, längre löpning. Man orkar mer än man tror och kan alltid pressa sig lite mer varje gång :)


Sen ikväll var vi och hälsade på Dan och Petra, alltid lika trevligt :) Killarna lirade nhl, Hilda busade och var glad trots att hon var sömnig. De bjöd även på varm fruktsallad som var riktigt mumsigt. Till det serverades det glass, men jag tog ytterst lite. Tyvärr verkar min mage reagera direkt jag får i mig lite sött och sliskigt... det är ju bra för då undviker jag det! Trots den lilla glassen har jag ändå över 500kcal till godo idag - duktigt.


Nu ska jag snart lägga mig i sängen och läsa lite så jag blir sömnig. Igår låg jag vaken 2 timmar i mörkret innan jag lyckades somna... det var därför jag var så död i morse när Hilda gjorde morgon så nu ska jag försöka ta igen det :)


Godnatt folket!

Av Maria Björnfot - 14 januari 2012 10:31

Kommer ni ihåg inlägget om där man kan tjäna pengar på sin blogg!? Eller har ni kanske missat det?


Det är gratis att testa, så varför inte prova. Ingenting att förlora, bara tjäna lite extra :) Jag har fått in några kronor extra på kontot vilket alltid gör en lycklig med den lilla föräldrapenning man har :)



 Klicka på den lilla annonsen nedanför för att komma vidare och tjäna lite extra!


Av Maria Björnfot - 13 januari 2012 20:48

Hilda somnade strax efter 19 ;) Hon han bara slurka i sig typ 50ml välling och sen slocknade hon. Dock har hon hunnit vakna 2 ggr efter det, men någon minut i famnen, en liten slurk välling och så har hon somnat om. Tror nog jag också måste gå och lägga mig snart, för jag tror nog att det blir tidig uppstigning imorgon eftersom att det blev en tidig kväll för lillgumman...


Fast jag är fasen inte trött! Har skitsvårt att somna om kvällarna och går sällan och lägger mig innan midnatt.. Nåja. Lite twiligt-läsning brukar göra ögonen sömniga så jag får nog köra på det :)


Förresten, ett litet videoklipp på sötgumman som diggar musik ;)


 



Av Maria Björnfot - 13 januari 2012 18:21

Fredag igen, och fredagen den trettonde dessutom. Än så länge har dagen bara varit bra, förutom att tösen sovit typ 20 minuter på hela dagen. När hon inte hade somnat ännu när klockan närmade sig 16, så bestämde jag att hon inte får sova något före läggdags! Vilket betyder att hon är riiiiiktigt trött nu och höll nästan på att slumra till i min famn för en stund sen, men då var det bara att sätta ner henne på golvet så hon fick leka :)


Idag kör jag på vilodag från träningen. Min kropp känns inte helt okey idag. Matt, huvudvärk, mensjävlavärk och trött. Ingen som helst matlust. Lördag och söndag hoppas jag iallafall kunna träna. Hoppas verkligen att kroppen är okey imorgon, annars åker den på stryk. För gymma ska jag! :)


dagens matintag:

Frukost: 3 sportknäcke med gravadlax på och en kopp grönt thé.

Lunch: Äggviteomelett med champinjoner, fetaost och broccoli

Middag: Havregrynsgröt med extra protein ;)

En kopp kaffe mellan alla målen såklart...


Nu till kvällen ska jag skära upp lite morötter och gurka som jag kan knapra på :) Det är ju alltid någonting... medan andra får frossa i godis, chips, popcorn, kladdkaka, chokladmuffins. .. ååhh nu blev jag ju sugen på ALLT jag rabbla upp - typiskt!


Nu ska jag fortsätta busa med lilltjejen. Kollar på klockan hela tiden och räknar ner till den blir 19 så vi kan svida om till pyjamas och ge henne välling :) Förhoppningsvis gör hon natt tidigt, och inte 22.30 som igår!


Hoppas alla har en mysig fredag!

Av Maria Björnfot - 11 januari 2012 17:10

Blev att gymma både igår och idag - skönt! Kan säga att jag är rätt mör i kroppen, träningsvärk i hela överkroppen och ryggen. Idag körde jag mest löpning. Skulle egentligen bara värma upp i 10 minuter, men det kändes och gick så jäkla bra att springa så jag fortsatte. Tänkte hela tiden, 5 minuter till.. 1 minut till orkar jag ..en minut till och helt plötsligt så fick jag ihop 20 minuter intensiv löpning i högt tempo :)


Ikväll åker jag till kalix fram och tillbaka. Ska och kolla när herrarna i innebandy har derbymatch, vilket alltid brukar vara spännande :)


Nu ska jag kika till maten, tjolahopp!

Av Maria Björnfot - 9 januari 2012 16:56

Jag har länge varit sugen på att testa färglinser. Det är så himla fint med bruna och gröna ögon (säkert för att jag har tråkiga blågrå, haha) ... undrar hur det skulle se ut!? kanske man ska testa? :) Vad tror ni!?



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards